Держсподивслужба потребує збільшення фінансування, - Кутовий — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держсподивслужба потребує збільшення фінансування, - Кутовий

Казна та Політика
140
Міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий пропонує збільшити фінансування Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів в наступному році на 125 млн грн, частина з яких буде спрямована на боротьбу з інфекційними захворюваннями тварин, повідомила прес-служба відомства.
“Найголовніше, над чим ми зараз працюємо, – це збільшення фінансування Держспоживслужби … Зараз вже будемо працювати з бюджетним комітетом над збільшенням фінансування на 125 млн грн. Це нова державна організація, яка об’єднала складні функції. У неї є сьогодні дуже багато викликів, в тому числі африканська чума свиней (АЧС)”, – цитує прес-служба міністра.
Відзначається, що незважаючи на те, що не всі кроки відомства, спрямовані на боротьбу з АЧС, приносять ефективні результати, Держсподивслужба змогла значно уповільнити темпи поширення вірусного захворювання в Україні.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді затвердити державний бюджет України на 2017 рік з урахуванням загальної суми витрат Мінагропроду на рівні 7,43 млрд грн, з яких витрати на апарат міністерства складуть 4 млрд грн.
Наприкінці вересня глава Держсподивслужби Володимир Лапа повідомляв, що відомство розраховує отримати з державного бюджету 2017 року 195 млн грн фінансування на здійснення заходів з боротьби і профілактики інфекційних захворювань тварин.
Він зазначив, що близько 100 млн грн необхідні на боротьбу з такими хворобами, як сказ, лейкоз, туберкульоз тварин, лептоспіроз, і низкою інших, боротьба з якими традиційно фінансується з бюджету. Крім того, близько 55 млн грн потребує вакцинація великої рогатої худоби від нодулярного дерматиту великої рогатої худоби, який стрімко поширюється в сусідніх країнах. Також бюджет повинен покривати витрати з діагностики та боротьби з африканською чумою свиней (АЧС).
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас