6 грудня 2016 в Києві пройде Перший Міжнародний Форум корпоративних директорів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

6 грудня 2016 в Києві пройде Перший Міжнародний Форум корпоративних директорів

Світ
201
С 25 июня текущего года в Украине вступил в действие так называемый Закон «О корпоративном управлении» (законопроект №3062), яким передбачено революційні зміни в роботі акціонерних товариств зі значною державною часткою та державних підприємств.
Крім цього, відповідно до закону, *всі ПАТ* зобов’язані обрати до складу своїх наглядових рад, як мінімум двох незалежних директорів, а *всі банки* - не менше 25% незалежних директорів, наглядові ради всіх компаній повинні перетворитися в центри реального прийняття рішень, взяти на себе повну відповідальність за компанію. Значна роль в роботі наглядових рад відводиться незалежним директорам, існування яких раніше в Україні не передбачалося.
У зв’язку з відсутністю досвіду і чіткого розуміння ситуації, виникає ряд питань:
  • Яка зона відповідальності наглядової ради?
  • Хто такі незалежні директори: їх роль, функції?
  • Як вони обираються і звільняються? Які вимоги та критерії пред’являються до кандидатів на цю посаду?
  • Де шукати незалежних директорів?
  • Чи всім компаніям потрібні незалежні директори?
  • Як забезпечити ефективну роботу наглядової ради, до складу якої входять незалежні директори?
Серед спікерів:
  • Юлія Ковалів, голова наглядової ради НАК «Нафтогаз України», екс – перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України.
  • Володимир Демчишин, член наглядової ради НАК «Нафтогаз України», Міністр енергетики та вугільної промисловості України (2014-2016).
  • Оляна Гордієнко, член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.
  • Данило Пасько*, голова Наглядової ради групи компаній «Нова Пошта», голова комітету з корпоративного управління.
  • Юрій Косюк, голова правління ПАТ «Миронівський хлібопродукт», власник контрольного пакету акцій компанії і директор MHP S.A.
  • Сергій Коровін, Член наглядових рад DTEK ENERGY B.V., DTEK OIL & GAS B.V., DTEK RENEWABLES B.V., Голова Правління DTEK MANAGEMENT B.V.
    та багато інших (Детальна програма)
«На жаль, в Україні поки що не сформувалося такої професії - невиконавчий корпоративний директор. Абсолютна більшість тих, хто працює сьогодні в наглядових радах, не сприймають цю роботу, як єдину, як своє “ремесло” і основне джерело прибутку. Саме з метою проінформувати, зорієнтувати, об’єднати українських корпоративних директорів ми вирішили провести Форум, програма якого складатиметься з окремих вже реалізованих кейсів. Учасниками панелей будуть власники та керівники компаній, члени наглядових рад, експерти. У центрі уваги – досвід тих, хто вже може показати реальні досягнення, поділитися своїми напрацюваннями, застерегти від помилок тих, хто ще сумнівається чи перебуває на початку шляху», – говорить ідеолог, один з організаторів Форуму - Олександр Окунєв, Голова правління Професійної асоціації корпоративного управління .
Форум відбудеться 6 грудня 2016 року в Києві (готель Hilton).
До участі запрошуються: власники бізнесу, співробітники державних органів, які здійснюють управління державними корпоративними правами, члени Наглядових Рад, виконавчі керівники компаній (в тому числі державних), представники українських і міжнародних інвестиційних і фінансових організацій, експерти, консультанти, фахівці, що працюють в сфері корпоративного права та управління.
За додатковою інформацією та з питань участі звертайтеся, будь ласка, за тел. +3804421-26-35, +3804422-88-759, e-mail: info@eventenvoy.com.ua, info@cgpa.com.ua або можна пройти реєстрацію на сайтах: www.eventenvoy.com.ua, www.cgpa.com.ua
Довідка
Організатори: Професійна асоціація корпоративного управління (ПАКУ), Міжнародна фінансова корпорація (IFC). Офіційний юридичний партнер: Міжнародна юридична фірма Baker & McKenzie. Офіційний енергетичний партер: ПАТ «Донбасенерго». Офіційний освітній партнер: Український інститут корпоративного управління. Партнери сесій: Нова Пошта, ДТЕК. За підтримки: ACC, IBI-Rating.
Event-провайдер: компанія Event Envoy.
За підтримки: НКЦПФР, ACC, IBI-Rating, ПАРД, УАІБ, ААУ, МІБ, УФТ.
Генеральний медіа партнер: Газета «БІЗНЕС». Головний новинний медіа партнер – ІА «Інтерфакс-Україна». Юридичний медіа партнер: Юридична газета. Медіа-партнери: фінансовий портал «Мінфін» і портал finance.ua, ІА «ІГАБізнесІнформ», портали Stockworld.com.ua та OFFSHOREVIEW.EU.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас