Кабмін продовжив дію проекту допомоги переселенцям у відкритті бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін продовжив дію проекту допомоги переселенцям у відкритті бізнесу

Казна та Політика
351
Згідно з постановою уряду, проект проводиться на території трьох областей України.
Кабінет міністрів України продовжив пілотний проект по залученню членів малозабезпечених сімей та вимушених переселенців до роботи до 1 червня 2018 року.
Згідно з постановою №816 від 16 листопада, проект проводиться на території Львівської, Полтавської та Харківської областей в рамках реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту “Модернізація системи соціальної підтримки населення України”.
Кабмін також уточнив, що для участі в проекті необхідно, крім заяви, надати документи, що підтверджують статус переселенця або малозабезпеченої особи.
Учасники пілотного проекту для отримання фінансової допомоги (на умовах повернення) для організації підприємницької діяльності заповнюють анкету за формою, затвердженою Мінсоцполітики, за допомогою якої встановлюється відсутність у особи:
заборгованості зі сплати податків;
фінансових зобов’язань, що перевищують суму граничного розміру фінансової допомоги, і заборгованості по погашенню фінансових зобов’язань;
рухомого і нерухомого арештованого майна чи інших обтяжень;
заборгованості по виплаті заробітної плати – для фізичних осіб – підприємців;
незнятої судимості або судимості з відстрочкою виконання вироку.
Відбір учасників пілотного проекту, яким надається можливість для організації підприємницької діяльності шляхом надання фінансової допомоги, проводиться комісією шляхом розгляду бізнес-планів учасників і рекомендацій базових центрів зайнятості, поданих після професійного консультування.
Кабмін встановив, що розмір фінансової допомоги не може перевищувати 40 розмірів прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленого на початок відповідного року (53 200 грн на 2016 рік).
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас