Банки РФ не хочуть розкривати персональну винагороду топ-менеджерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки РФ не хочуть розкривати персональну винагороду топ-менеджерів

Світ
422
ЦБ РФ залишив на розсуд банків питання розкриття персональної винагороди топ-менеджерів, йдеться у відповіді регулятора на лист Асоціації регіональних банків Росії (Асоціації “Росія”).
ЦБ розробив проект вказівки, що передбачає обов’язкове розкриття в річному звіті інформації про винагороди персонально по кожному члену органів управління акціонерного товариства.
“Кредитні організації стурбовані ситуацією, що складається у зв’язку з розкриттям необмеженому колу осіб даних про персональні винагороди членів органів управління акціонерного товариства, розмір яких законодавчо не обмежений”, – йдеться в листі асоціації на ім’я першого заступника голови Банку Росії Дмитра Туліна.
“Такі заходи регулятора створюють ризик виникнення загрози життю, здоров’ю та майну фізичних осіб, що входять до органів управління публічних акціонерних товариств, а також членів їхніх сімей, що на практиці може призвести до переміщення корпоративного управління в сіру зону, коли в органах управління числяться номінальні особи, а реальне прийняття рішень здійснюється іншими людьми”, – попереджає асоціація.
Крім того, відомості про розмір винагороди відносяться до персональних даних і не можуть розкриватися без згоди суб’єкта персональних даних.
У своїй відповіді ЦБ вказав, що погоджуючись на обрання до органів управління публічного товариства, кандидат повинен об’єктивно оцінювати перспективу появи інформації про нього в публічному доступі.
Разом з тим проект змін до положення N454-П “Про розкриття інформації емітентами емісійних цінних паперів” передбачає варіативну можливість по розкриттю інформації про винагороди в розрізі індивідуального розміру винагороди по кожній з таких осіб або сукупного розміру винагороди, пояснили в ЦБ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас