AUDI анонсувала нововведення в автовиробництві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

AUDI анонсувала нововведення в автовиробництві

Технології&Авто
1294
Перше революційне, з часів конвеєрного складання Ford T, нововведення в автомобільному виробництві анонсувала Audі.
На думку інженерів компанії, часи конвеєрних ліній по збірці автомобілів незабаром відійдуть у минуле. Як повідомляє прес-служба марки, в майбутньому з’являться “розумні” заводи без звичного конвеєра – виробництво буде здійснюватися в декількох окремих секціях і з використанням спеціально підготовлених роботів для переміщення елементів автомобілів.
Зараз більшість підприємств використовує “довгі” складальні лінії, на яких машини поетапно отримують ті чи інші компоненти. Конвеєри працюють практично без зупинки, що вимагає від працівників максимально швидкої роботи – майбутні автомобілі безперервно рухаються до наступних майстрів. У разі помилки на якомусь етапі доводиться зупиняти майже весь завод.
 
Суть нового підходу Audi полягає в тому, що збірка буде відбуватися окремо, в різних секціях, без єдиної лінії. Саморушні роботи забезпечать транспортування частин машин до необхідного часу і майстрам не доведеться встигати за ходом конвеєра.
 
У компанії вважають, що “розумні” заводи вирішать відразу кілька проблем, крім загрози повної зупинки виробництва. Наприклад, на одному підприємстві можна буде збирати більшу кількість різних автомобілів, незалежно від їхньої технічної складової – чи то компактні електрокари, позашляховики або просто одна і та сама модель, але в декількох модифікаціях.
 
Крім того, для роботи в окремих секціях буде потрібно менше майстрів, ніж на конвеєрі. При цьому швидкість виробництва, на думку авторів проекту, істотно зросте.
Зміні схеми виробництва автомобілів сприятиме і широке застосування 3D-принтерів. Як уже повідомляв AUTO-Consulting, Audi активно експериментує із застосуванням 3D-друку для виробництва автомобілів. Кореспондент AUTO-Consulting навіть побував на такій експериментальній ділянці, де нам продемонстрували автомобіль, зібраний з деталей, надрукованих на принтері.
За матеріалами:
Auto-Consulting
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас