"Караючий меч": Коломойський може стати "вождем" політичної партії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Караючий меч": Коломойський може стати "вождем" політичної партії

Казна та Політика
3788
Екс-голова Дніпропетровської облдержадміністрації, олігарх Ігор Коломойський може отримати першу офіційну посаду в партії “Українське об’єднання патріотів” (УКРОП), яку з ним пов’язують.
На найближчому партз’їзді політсили, наміченому на 25 листопада, олігарха Ігоря Коломойського висунуть на посаду керівника комісії партійного контролю (КПК).
За словами співрозмовника видання, КПК – “це вищий партійний суд і караючий меч, підзвітний тільки з’їзду, а її глава – такий собі сірий кардинал”.
“Оперативне керівництво партією буде здійснювати глава партії, якого оберуть уже в новому році. Але у комісії партійного контролю є право вето. Виключати з партії зможе тільки первинний осередок, або комісія партійного контролю. Саме комісія партійного контролю єдина має право трактувати статут і програму. Стежить, щоб всі дотримувалися документів. Комісія має право скасовувати рішення будь-яких партійних органів і керівників, зокрема голови партії. І таким чином впливає на формування партійної позиції. Якщо говорити мовою корпоративного управління, то це аналог голови наглядової ради” , – розповідає джерело в партії.
Серед конкурентів Коломойського у боротьбі за посаду – позафракційні нардепи Віталій Купрій і Віктор Шевченко, а також голова Донецької обласної парторганізації Роман Світан.
Купрій у коментарі виданню заявив, що балотуватись на посаду глави КПК у нього в планах немає.
Відповідаючи на питання журналіста, а чи потрібна присутність кандидатів на з’їзді, Купрій відповів: “Я не пам’ятаю, щоб потрібно було якісь промови говорити, захищаючи свою кандидатуру. Думаю, можна вибирати без оглядки на присутність”.
Таким чином, якщо Коломойського затвердять на з’їзді, він стане останньою інстанцією у будь-яких суперечках, важливих із яких на поточному порядку денному – розбіжність між екс-головою партії Геннадієм Корбаном і чинним керівництвом партії, близьким до Ігоря Валерійовича.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас