Українці все частіше працюють у вихідні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці все частіше працюють у вихідні

Особисті фінанси
1315
Українські роботодавці все частіше стали залучати працівників до роботи у вихідні дні.
Про це йдеться в опитуванні rabota.ua.
Так, 18% опитаних змушені працювати в суботу і неділю навіть без компенсацій у вигляді додаткової оплати або відгулів. Ще 30% перебувають у режимі чергування.
Ще третина респондентів ніколи не працює по вихідних, кожному десятому за робочий вихідний дають відгул, а 12% учасників опитування роботу у вихідні оплачують.
Що стосується нормованості робочого графіка, то в більшості українців він фіксований – 60%. Лише 11% громадян працюють за гнучким графіком і у 8% він вільний.
У 52% опитаних робота жорстко фіксована. У решти учасників дослідження є певні послаблення – 27% опитаних можуть обирати час приходу і відходу з роботи, кожен п’ятий може дозволити собі взяти відпустку протягом робочого тижня. Для 15% доступна віддалена робота раз чи кілька разів на місяць.
З початку року найбільше зросла кількість вакансій на робочі спеціальності. Порівняно з січнем – втричі. Кількість вакансій на робочі спеціальності за 10 місяців зросла у всіх регіонах. З початку року збільшилася кількість вакансій також у будівництві та логістиці. Найменший приріст запитів на нові кадри показав топ-менеджмент. Вакансій на керівні посади з початку року стало більше на 3%.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас