Позиція Трампа з багатьох питань після інавгурації може змінитися - генерал НАТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Позиція Трампа з багатьох питань після інавгурації може змінитися - генерал НАТО

Світ
627
За словами Павела, слід чітко розділяти, що було сказано під час передвиборної кампанії і що трапиться після неї.
Доцільно відрізняти передвиборні заяви кандидата в президенти США Дональда Трампа і його дії після офіційного вступу на посаду. Таку думку в інтерв’ю радіо СВС висловив глава Військового комітету НАТО генерал Петр Павел.
“Слід чітко розділяти, що було сказано під час передвиборної кампанії і що трапиться після неї. Зараз я думаю, що нам слід проявити терпіння і спокій і дочекатися приходу нової адміністрації США і чіткої артикуляції її політики”, – сказав Павел.
Він підкреслив, що робити висновки щодо майбутніх дій президента США Дональда Трампа “поки що зарано”.
Нагадаємо: під час передвиборних перегонів Дональд Трамп пригрозив відмовити членам НАТО, які, на його думку, недостатньо фінансують власну обороноздатність, в застосуванні основоположного для Північноатлантичного альянсу принципу колективної оборони.
Раніше міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс висловив думку, що президент Росії Володимир Путін може випробовувати НАТО протягом кількох тижнів, перш ніж Дональд Трамп офіційно стане президентом США. За його словами, є небезпека, що Путін розглядає період між сьогоднішнім днем і початком президентства Трампа в січні наступного року як можливість перевірити бойову готовність і дипломатичну рішучість Альянсу.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас