Порошенко назвав досягнення України з часів Євромайдану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко назвав досягнення України з часів Євромайдану

Казна та Політика
3574
Говорячи про досягнення в країні після Майдану, П.Порошенко назвав свободу слова, як і дотримання всіх інших прав і свобод навіть під час війни, нову патрульну поліцію і незалежне антикорупційне бюро, Антикорупційну електронну систему державних тендерних закупівель ProZZoro, яка вже заощадила десятки мільярдів, і децентралізацію, яка перерозподілила гроші від центру на користь громад. Декларування статків чиновників і початок відновлення доріг.
«Ми реалізували 144 пункти Плану дій щодо візової лібералізації, здійснивши при цьому низку найважливіших для нас самих реформ. На цьому тижні Рада Євросоюзу одностайно прийняла рішення, яким визнала повне виконання Україною всіх зобов’язань.
Вона задекларувала чітку політичну волю Союзу і всіх його членів надати нам безвізовий режим найближчим часом, після узгодження деяких їхніх суто внутрішніх процедур Європейського Союзу. Мої переговори з лідерами інститутів і держав-членів Європейського Союзу також дають підстави прогнозувати, що буде знайдений взаємоприйнятний компроміс між Україною, Євросоюзом та Нідерландами – ратифікація Угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі буде завершена», – запевнив Порошенко.
Президент України наголошує, що саме Євромайдан, Революція Гідності і світлої пам’яті Небесна сотня безповоротно визначили європейський вектор України.
«Ми рухаємося в правильному напрямку і до правильних цілей. І шлях до європейських зірок, як і будь-який інший, проходить крізь терни – рer aspera ad astra.
Тому в дорозі так складно. Тому і прорахунки при вирішенні найскладніших завдань неминучі. Іноді я сам собі ставлю запитання: «Чи міг би я уникнути помилок?» Спільна мудрість багатьох народів відповідає: «Не помиляється лише той, хто нічого не робить», – зазначив глава держави.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас