Німецько-український фонд готовий інвестувати в розвиток малого і середнього бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецько-український фонд готовий інвестувати в розвиток малого і середнього бізнесу

Казна та Політика
582
Німецько-український фонд (НУФ) готовий інвестувати 18 млн євро в розвиток малого і середнього бізнесу України.
Про це під час робочої зустрічі в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі заявив директор департаменту фінансового контролінгу Національного банку Олег Стринжа, який за сумісництвом виконує функції виконавчого директора НУФ.
“Національний банк підтримує урядову стратегію розвитку малого та середнього бізнесу до 2020 року (МСБ-2020). Радий, що Міністерство і представники Європейського Союзу залучили НУФ до реалізації цієї стратегії в частині покращення доступу підприємств до фінансування. Капіталізація фонду цілком дозволяє йому стати ефективним національним інструментом фінансування МСБ в Україні шляхом залучення зовнішніх кредитних ліній під низькі процентні ставки і фінансування банків-партнерів для кредитування цільових напрямків розвитку МСБ”, – зазначив Олег Стринжа.
За його словами, поки Національний банк здійснює плановий перегляд комплексної програми розвитку фінансового сектору України до 2020 року, оновлена програма буде включати завдання з відновлення кредитування, яке об’єднає собою низку заходів зі спрощення отримання фінансування для українського бізнесу, а також вирішення питання проблемної заборгованості підприємств.
17 листопада Міністерство економічного розвитку і торгівлі України представило стратегію розвитку малих і середніх підприємств України до 2020 року, яка була розроблена за підтримки Європейського Союзу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас