Порошенко вважає критично важливим для України продовження підтримки МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко вважає критично важливим для України продовження підтримки МВФ

Казна та Політика
589
Президент Петро Порошенко вважає критично важливим для України продовження підтримки Міжнародним валютним фондом.
Про це він сказав у зверненні з нагоди Дня гідності і свободи.
“Критично важливою для нас була і все ще залишається підтримка Міжнародного валютного фонду. А Фонд ніколи не виписує солодких ліків. Тому я розумію, що ми зробили мимоволі боляче мільйонам сімей. За це не гріх і вибачитися. Але я впевнений, що незабаром ефективність вжитих заходів відчує все більша і більша кількість людей”, – сказав Президент.
Він акцентував, що в Україні досягнуто економічне зростання.
“Наш економічний організм вже виписаний з реанімації і демонструє ознаки одужання. Після 14 кварталів падіння поспіль, яке, до речі, почалося ще за рік до революції і війни, економіка нарешті відновила зростання. Пожвавлення ділової активності та перші кроки щодо детінізації, збільшення надходжень до бюджету дозволили… підняти вдвічі мінімальну заробітну плату – до 3200 гривень. Настає час збирати перші, хай поки не дуже соковиті, але плоди жорстких антикризових заходів”, – додав він.
Порошенко підкреслив, що, на його думку, економічна ситуація буде стабілізуватися лише, якщо вдасться не дозволити окремим політикам дестабілізувати ситуацію в державі в цілому.
Національний банк сподівається на швидке прийняття державного бюджету на 2017 рік для отримання наступного траншу від МВФ.
МВФ закликає Україну прийняти узгоджений з програмою співробітництва держбюджет-2017 закликає владу країни гарантувати конкурентоспроможність і зростання продуктивності праці після підвищення мінімальної зарплати до 3,2 тис. гривень з 2017 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас