Toyota розглядає можливість створення вантажівок на паливних елементах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota розглядає можливість створення вантажівок на паливних елементах

Технології&Авто
592
Корпорація Toyota вивчає перспективи використання силових установок на водневих паливних елементах в сегменті вантажоперевезень.
Як повідомив японський автогігант, поки відповідний проект знаходиться на дослідницькій стадії. Toyota оцінює, наскільки ефективним може бути застосування водневих агрегатів на тягачах і вантажівках.
Особливість силової системи на паливних елементах полягає в мінімальному впливі на навколишнє середовище. Єдиним продуктом роботи водневої установки є звичайна вода.
У баченні майбутнього мобільності компанії Toyota модель впровадження паливних елементів уособлює початок епохи відмови від використання невідновлюваних джерел енергії та переходу до альтернативних енергоносіїв.
Нагадаємо, що Toyota вже пропонує водневий седан Mirai, запас ходу якого перевищує 500 кілометрів, а експрес-заправка балона воднем займає близько 5 хвилин. Крім того, на початку 2017 року Toyota почне продаж водневих автобусів FC Bus. Очікується, що до кінця десятиліття в околицях Токіо будуть експлуатуватися до ста таких пасажирських машин.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас