Україна закрила кордон для імпорту австрійської птиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна закрила кордон для імпорту австрійської птиці

Світ
640
Протягом поточного місяця зареєстровані випадки захворювання птиці господарського призначення високопатогенним грипом птиці (ВПГП) на території Австрії та Німеччини, — повідомила прес-служба Держпродспоживслужби з посиланням на дані Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин.
«Враховуючи вищесказане, українська сторона ввела обмеження на імпорт з Австрії (17.11.2016) птиці, продуктів та сировини з неї (за винятком продуктів і сировини, що пройшли обробку методом, який гарантує знищення збудників зазначених захворювань)», — заявляють у відомстві.
Як наголошується в повідомленні, за результатами вивчення наданої інформації від компетентних органів Німеччини та Угорщини українською стороною буде прийнято рішення про можливе застосування обмежувальних заходів з урахуванням принципу регіоналізації. Також спалахи грипу птиці та хвороби Ньюкасла зареєстровані серед диких і перелітних птахів у таких країнах Східної та Західної Європи, як Румунія, Польща, Угорщина, Болгарія, Нідерланди, Швейцарія, Австрія, Німеччина, Хорватія. Однак при виявленні в дикій фауні обмежувальні заходи щодо ввезення з територій, регіонів країн-членів ЄС не застосовуються, уточнюють в Держпродспоживслужбі.
Як відомо, раніше Держпродспоживслужба забороняла імпорт в Україну з Болгарії та Угорщини птиці, продуктів та сировини з неї (за винятком продуктів і сировини, що пройшли обробку методом, який гарантує знищення збудників зазначених захворювань) у зв’язку з випадками захворювання птиці на хворобу Ньюкасла на території цих країн.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас