Багатомовний чатбот допоможе туристам зрозуміти японців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Багатомовний чатбот допоможе туристам зрозуміти японців

Технології&Авто
414
Японський холдинг KNT-CT пропонує власникам готелів протестувати бот, який може відповідати на питання клієнтів на декількох мовах. Це робить процес замовлення номера більш ефективним, а кількість бронювань збільшується, розповідає Nikkei.
Компанія Umami створила систему на основі штучного інтелекту, яка може взаємодіяти з людьми на різних мовах. KNT-CT, в свою чергу, протестує цю систему на безлічі японських готелів. Користувачі можуть розмовляти з системою китайською, японською, корейською та англійською в спеціальному «вікні» на сайті готелю. На запитання користувачів система видає природні і логічні відповіді, які не вийде відрізнити від людських.
Зокрема у чатбота можна поцікавитися найближчими пам’ятками, на що він, наприклад, порадить пройтися пішки до парку, в якому саме час спостерігати за тим, як падає осіннє листя. Компанія очікує, що чатбот зможе впоратися з 70% запитів на початковому етапі, в інших випадках штучному інтелекту допоможе інтелект справжній – оператор Umami.
Потік туристів в азіатські країни стає дедалі більше і туристичні компанії і готелі змушені утримувати операторів, які володіють різними мовами, кожен з яких обходиться недешево. Плюс ця опція повністю недоступна для дрібних гравців. Umami пропонує свій бот за $27 на місяць, що набагато вигідніше утримання живого співробітника.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас