Більше на зарплати - менше на субсидії: Кабмін придумав, як не нашкодити українцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більше на зарплати - менше на субсидії: Кабмін придумав, як не нашкодити українцям

Казна та Політика
2135
Незважаючи на те, що Кабінет міністрів України в 2017 році планує урізати витрати на субсидії з 50,7 до 47,1 млрд грн після підвищення мінімальної зарплати до 3 200 грн, українцям не варто побоюватися цього рішення, оскільки воно не позначиться на розмірі державної допомоги. Цьому посприяє розвиток енергоефективності та стабільні тарифи, які більше не будуть рости.
Про це в своєму блозі написав віце-перм’єр-міністр Павло Розенко.
“Після підвищення мінімальної зарплати в Україні до 3200 грн не планується зменшення розміру субсидій: люди просто отримають додаткові кошти. І ці гроші українцям будуть нараховувати аж ніяк не на оплату житлово-комунальних послуг, а для реалізації своїх особистих потреб”, – запевнив Розенко.
Він наголосив, що зараз Кабмін активно працює над політикою енергозбереження. Скоро в Україні буде створено Фонд із енергозбереження, який протягом 2017 року має розробити систему підвищення енергоефективності житлових будинків і систему зниження рівня будь-яких втрат енергоносіїв.
До того ж, за словами віце-прем’єра, ціни на газ і на комунальні послуги на найближче майбутнє вже зафіксовані, тому з 2017 року їхнє підвищення не передбачається.
“При поступовому підвищенні якості життя громадян потреба в субсидіях ставатиме все меншою і меншою. Але це не означає, що в найближчому майбутньому ми скажемо, що субсидії не потрібні. Знову ж таки, приводів для хвилювань немає: ніяких радикальних кроків щодо зміни системи субсидій ми зараз не розглядаємо, як і не працюємо над штучним скороченням кількості споживачів субсидій”, – пообіцяв він.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас