SpaceX запустить більш ніж 4 тис. супутників для роздачі інтернету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX запустить більш ніж 4 тис. супутників для роздачі інтернету

Технології&Авто
623
Космічна корпорація SpaceX подала заявку у Федеральну комісію із зв’язку США про запуск орбітального угруповання супутників (4425 шт.) для роздачі інтернету.
Супутники, кожен з яких буде важити 386 кг, будуть виводити на орбіти висотою від 1150 до 1325 кілометрів. Територія покриття кожного супутника буде являти собою еліпс шириною до двох тисяч кілометрів.
“Очікується, що після створення повного орбітального угруповання кожен користувач на Землі зможе користуватися бездротовим супутниковим інтернетом на швидкості до одного гігабіта на секунду. Апарати будуть працювати як адаптивна мережа, переводячи вільні канали на ті ділянки планети, де в даний момент знаходиться найбільше активних користувачів”, – йдеться в повідомленні.
Поки невідомо, коли саме почнеться реалізація проекту. Перша стадія передбачає запуск 800 супутників для створення повного покриття на території США.
Кожен апарат буде працювати від п’яти до семи років, після чого зійде з орбіти і згорить в атмосфері.
Ілон Маск вперше оголосив про запуск проекту зі створення мережі супутників для глобального доступу в інтернет на початку 2015 року. За його словами, система обійдеться компанії і інвесторам в 10 мільярдів доларів.
Зараз на орбіті Землі, за оцінками незалежних спостерігачів, знаходиться близько 1400 діючих супутників. Ще 2600 неактивних апаратів були запущені в різний час з 1957 року, коли СРСР вивів на орбіту перший супутник. Таким чином, SpaceX збирається запустити більше супутників, ніж зараз знаходиться на земній орбіті.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас