В експорті лісу Україна відповідатиме стандартам світової торгівлі - Кубів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В експорті лісу Україна відповідатиме стандартам світової торгівлі - Кубів

Казна та Політика
270
Кабінет Міністрів надіслав Європейській Комісії комплексний документ для вирішення питання експорту деревини за принципами відкритого ринку і виконання угод із Європейським Союзом. Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Kубів після обговорення Стратегії розвитку малого і середнього підприємництва у Києві.
“Цей фундаментальний документ повинен, по-перше, повністю захистити принципи і стратегію розвитку лісової галузі України, по-друге, ми говоримо про ланцюги додаткової вартості, тобто про переробку, по-третє, питання принципів ЄС, які говорять про принципи відкритості ринку і виконання умов. Якщо це все буде погоджено, в результаті ми отримаємо якісний документ”, – сказав Степан Кубів.
За словами першого віце-прем’єр-міністра, документ розробляли представники міністерств економічного розвитку і торгівлі, аграрної політики і продовольства, фахівці лісової галузі, промисловці та підприємці переробної галузі. Пропозиції уряду розглядали в комітеті Верховної Ради з питань економічної політики, після чого направили європейським експертам.
“Документ повинен бути, по-перше, продискутований. По-друге, експерти повинні дати плюс. Третє: кінцева дискусія має пройти на майданчику Верховної Ради. І по-четверте, цей документ повинен відповідати вимогам підписаним уже документам України з ЄС”, – зазначив Степан Кубів.
Він також уточнив, що рішення про скасування мораторію на експорт лісу прийматиме Верховна Рада.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас