Заступник голови Нацбанку Сологуб: МВФ для України - це не тільки гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заступник голови Нацбанку Сологуб: МВФ для України - це не тільки гроші

Казна та Політика
600
Вихід на міжнародні фінансові ринки не повинен стати для України заміною для програми реформ Міжнародного валютного фонду (МВФ). Таку думку висловив заступник голови Національного банку України (НБУ) Дмитро Сологуб.
“В минулому Україні доводилося робити вибір між програмою МВФ і залученням фінансування на зовнішніх ринках. І країна часто вибирала другий варіант. Однак програма МВФ забезпечує не тільки кошти – вона також спрямована на підвищення стійкості економіки”, – сказав Сологуб.
Нагадаємо, вчора заступник голови НБУ Катерина Рожкова повідомила, що візит місії МВФ в Україну добігає кінця і переговори Фонду з Нацбанком були плідними.
Україна відновила співпрацю з МВФ у вересні 2016 року після більш ніж річної перерви. Так, МВФ виділив Києву третій транш (1 млрд доларів) в рамках програми EFF. Два попередні транші Україна отримала в 2015 році.
Загальний обсяг виділеного фінансування становить 7,62 млрд доларів.
До кінця 2016 року Україна очікує ще одного перегляду програми реформ і виділення до грудня четвертого кредитного траншу обсягом 1,3 млрд доларів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас