Рекрутери розповіли, як змінити роботу на більш грошовиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рекрутери розповіли, як змінити роботу на більш грошовиту

Особисті фінанси
3885
Українці можуть знайти роботу швидше, ніж ще кілька місяців тому. За даними міжнародного кадрового порталу hh.ua час пошуків скоротився максимум до 6 місяців: протягом цього строку влаштовується 68% шукачів.
Раніше ж можна було безрезультатно ходити по співбесідах до року. Більше того, кожен десятий українець витрачає на пошуки нової роботи менше місяця, кожен четвертий — 1-2 місяці, а кожен п’ятий — 3-4 місяці.
Ситуацію змінило зниження конкуренції на ринку праці, а воно — прямий наслідок збільшення кількості вакансій. За даними hh.ua пропозицій від роботодавців цього року стало більше на 25%, у результаті конкурс серед претендентів скоротився з торішніх 4 до 3 осіб на місце.
Рекрутери констатують: українці міняють роботу, в основному, через гроші: їх не влаштовує зарплата на колишньому місці.
При цьому 20% білих комірців вважають, що легко знайдуть більш грошовиту роботу в своїй галузі, а дві третини вважають, що це складно, але все ж реально. І тільки 20% не вірять в щедрість роботодавців, і розповіли рекрутерам, що іноді їхнім колегам навіть доводиться погоджуватися на оклади менші, ніж на колишньому місці.
Втім, більше половини опитаних заявили, що, навіть якщо виникнуть труднощі з пошуками роботи, вони не готові знижувати свою зарплатну планку. Ті, хто погодиться на менші гроші, допускають зниження окладу лише на 5-10%.
Дані були отримані в результаті опитування, проведеного дослідницьким центром кадрового порталу hh.ua у жовтні 2016 р. В опитуванні взяли участь 1214 респондентів з різних регіонів України.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас