Військові дозволили 3G в Запоріжжі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Військові дозволили 3G в Запоріжжі

Технології&Авто
1210
Невдовзі в останньому великому обласному центрі України, розташованому на сході, запрацює бездротовий високошвидкісний інтернет від найбільших операторів.
Український державний центру радіочастот (УДЦР) отримав дозвіл від Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ) на використання 3G-частот у Запоріжжі. Про це повідомила прес-служба УДЦР із посиланням на виконавчого директора держпідриємства Вадима Гулька.
УДЦР пообіцяло зробити все можливе, щоби вже завтра мобільні оператори змогли отримати необхідні висновки та дозволи на розбудову своїх мереж у цьому великому промисловому місті.
Загалом у Запоріжжі має з’явитися приблизно 500 базових станцій третього покоління стільникового зв’язку.
Станом на 16 листопада УДЦР видав мобільним операторам 15,76 тис. висновків на електромагнітну сумісність радіоелектронних засобів і 15 тис. дозволів на їх експлуатацію.
Керівники двох найбільших стільникових компаній – Київстару та Vodafone Україна – кількома днями раніше пообіцяли запустити свої 3G-мережі в Запоріжжі до кінця цього місяці.
Ще два міста, Черкаси та Житомир, залишаються без покриття рухомого зв’язку третього покоління, оскільки ЗСУ поки не може звільнити там радіочастоти.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас