Україна знову «пасе задніх» у рейтингу боротьби з корупцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна знову «пасе задніх» у рейтингу боротьби з корупцією

Казна та Політика
1595
Україна, Вірменія, Боснія і Герцеговина, Литва, Молдова, Росія і Сербія є найбільш корумпованими країнами в Європі і Центральній Азії, повідомляється в дослідженні Міжнародної організації з боротьби з корупцією Transparency International.
«Зазначені країни отримали найгірші оцінки з усіх ключових питань, що стосуються корупції. Респонденти Transparency International зокрема відзначили високий рівень корупції серед членів парламенту, високий рівень хабарів, а також негативні соціальні умови для антикорупційних дій», – повідомляється в документі, оприлюдненому на веб-сайті організації.
Більш того, зазначає Transparency International, Україна найменш активна в подоланні проблеми корупції.
«Дії влади України (86% респондентів впевнені, що влада погано справляється з вирішенням проблеми корупції), Молдови (84% респондентів), Боснії і Герцеговини (82% респондентів) та Іспанії (80% респондентів) отримали найгірші оцінки», – повідомляється в дослідженні.
Transparency International також повідомила про триваюче розслідування ситуації навколо перерахування Міністерством охорони здоров’я України Товариству Червоного Хреста в Україні 252,3 млн грн ($9,8 млн), тоді як товариство жодних послуг міністерству не надавало.
Як повідомлялося, Transparency International на початку цього року звинуватила ряд місцевих організацій Товариства Червоного Хреста в Україні в продажі гуманітарної допомоги. Зокрема, за інформацією Transparency International, в ТЧХУ виявлені численні випадки торгівлі гуманітарною допомогою, за безкоштовні курси першої медичної допомоги брали гроші. Крім того, протягом останніх чотирьох років з держбюджету на потреби ТЧХУ було виділено 313,545 млн грн.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас