У Мінфіні прогнозують збереження рівня податкових відрахувань 1-ю групою спрощенців після збільшення "мінімалки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні прогнозують збереження рівня податкових відрахувань 1-ю групою спрощенців після збільшення "мінімалки"

Казна та Політика
739
Заступник міністра фінансів Євген Капінус прогнозує збереження рівня податкових відрахувань 1-ю групою спрощенців після збільшення мінімальної зарплати до 3,2 тис. гривень.
Про це він повідомив в ході прес-конференції.
Ставка єдиного податку для платників 1-ї групи залишиться на нинішньому рівні, незважаючи на прив’язку до мінімальної заробітної плати, яка може збільшитися, згідно з проектом держбюджету на 2017 рік.
“Коли ми зустрічалися з представниками “Фортеці” (Всеукраїнське об’єднання малого та середнього бізнесу), було вказано на те, що (підвищення мінімальної зарплати) може вкрай негативно позначитися на 1-й групі. Розуміючи, що є добросовісні платники в 1-й групі і для них значно (зросте) необхідність виплат, було запропоновано, що їхні виплати залишаться на сьогоднішньому рівні і, таким чином, вони не отримають ніякого негативного ефекту”, – сказав він.
Пропозиції щодо мінімізації негативного впливу від підвищення мінімальної заробітної плати, за його словами, зафіксовані в законопроектах, які йдуть разом з проектом держбюджету і змінами до Податкового кодексу.
Також в документах пропонується зберегти розміри деяких зборів, зокрема адміністративного і судового.
У 1-у групу платників єдиного податку входять підприємці, які здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках або господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і не мають найманих працівників.
Для них ставка єдиного податку становить 10% від мінімальної заробітної плати.
Проект держбюджету на 2017 рік передбачає збільшення мінімальної заробітної плати до 3,2 тис. гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас