ГПУ просить суд взяти під варту колишніх голову правління та заступника голови правління банку "Фінанси та Кредит" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ просить суд взяти під варту колишніх голову правління та заступника голови правління банку "Фінанси та Кредит"

Кримінал
518
Генеральна прокуратура просить суд взяти під варту колишніх голову правління та заступника голови правління банку “Фінанси та Кредит”.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.
Генпрокуратура розслідує незаконність фінансової угоди посадових осіб банку “Фінанси та Кредит”, які за допомогою нерезидентів України, в тому числі офшорної компанії (кінцевим бенефіціарним власником є колишній помічник одного з народних депутатів), незаконно вивели активи банку на суму понад 1 млрд гривень.
Розслідуванням встановлено, що посадові особи банку за попередньою змовою з іншими особами, шляхом укладення договору поруки з нерезидентом (одним з банків, що знаходиться в Австрії), перерахували на кореспондентські рахунки банку 54 млн доларів.
Ці кошти призначалися як гарантія з боку українського банку-поручителя ризикової діяльності офшорної компанії, зареєстрованої на Кіпрі.
Надалі внаслідок укладання удаваних фінансових угод і відсутності відображення їх у фінансовій звітності ці кошти були втрачені.
14 листопада колишньому голові правління і одному із заступників голови правління банку “Фінанси та Кредит” повідомлено про підозру.
Прокуратурою подано до суду клопотання про застосування до підозрюваних запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.
Згідно з постановою Печерського райсуду Києва від 27 жовтня, Генпрокуратура розслідує незаконну діяльність голови правління банку “Фінанси та Кредит” Володимира Хливнюка.
17 вересня 2015 року НБУ визнав неплатоспроможним банк “Фінанси та Кредит”.
Основним бенефіціаром “Фінанси та Кредит” є Костянтин Жеваго.
17 грудня 2015 року Національний банк вирішив ліквідувати неплатоспроможний банк “Фінанси та Кредит”.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас