Афера на 88 млн: Генпрокуратура наскочила з обшуками в мерію Львова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Афера на 88 млн: Генпрокуратура наскочила з обшуками в мерію Львова

Кримінал
1827
Генеральна прокуратура почала обшуки в приміщенні Львівської міської ради у справі про земельну аферу, яка завдала збитків державі на суму 88 млн грн.
Відповідна інформація з’явилася на сайті Генпрокуратури.
Відзначається, що Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ разом з Департаментом захисту економіки Національної поліції встановив, що службові особи Львівської міськради, зловживаючи службовим становищем, всупереч інтересам служби уклали з одним з підприємств “договір купівлі-продажу земельної ділянки за ціною 52 млн грн, незважаючи на те, що нормативно-грошова оцінка даної земельної ділянки становила 140 млн грн, чим заподіяли збитків в особливо великих розмірах”.
У прес-службі повідомили, що на підставі рішення судді обшуки проводяться не тільки в мерії Львова, але також в офісних приміщеннях оцінювачів та суб’єкта господарювання, який придбав землю.
У ГПУ кваліфікували це правопорушення як “заволодіння за попередньою змовою групою осіб чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України)”.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас