Голова SEC залишає свою посаду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова SEC залишає свою посаду

Світ
572
Голова Комісії з цінних паперів і бірж США (Securities and Exchange Commission, SEC) Мері Джо Уайт, яка очолювала комісію з 2013 року, залишить свою посаду в момент закінчення президентських повноважень Барака Обами.
Рішення пані Уайт, яка з 1993 по 2002 рік обіймала посаду федерального прокурора, стало першим серед чиновників федерального уряду при Обамі після перемоги Дональда Трампа на виборах президента США.
Очікується, що незабаром про намір скласти свої повноваження заявить низка чиновників блоку фінансового регулювання.
За час, поки Мері Уайт очолювала SEC, комісія наклала штрафів на загальну суму понад $13,4 млрд, під різні санкції потрапили 3,3 тис. компаній і 2,7 тис. фізичних осіб. Пані Уайт була висунута на посаду глави комісії Бараком Обамою, однак її призначення підтримали як демократи, так і республіканці.
Останнім часом Мері Уайт втратила підтримку з боку сенаторів, включаючи і демократів. У жовтні поточного року сенатор-демократ від штату Массачусетс Елізабет Уоррен закликала Обаму відправити Уайт у відставку. За словами сенатора, глава комісії перешкоджала підвищенню прозорості корпоративної діяльності. При цьому, повноваження пані Уайт спливали тільки в 2019 році.
The Washington Post зазначає, що зміна глави SEC розв’язує Дональду Трампу руки в плані змін щодо регулювання фінансових ринків. До призначення нового голови комісії виконувати обов’язки голови, напевно, буде єдиний республіканець в її складі Майкл Пивовар.
За матеріалами:
The New York Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас