Як подорожчають гриби - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як подорожчають гриби - експерт

Особисті фінанси
730
До Нового року шампіньйони подорожчають до 50 грн/кг. Зараз кілограм шампіньйонів коштує від 33 до 42 грн. У середньому торговельна мережа продає 1-2 т грибів на день. Українців шампіньйони приваблюють доступною ціною. Про це в коментарі розповів директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
Снігопади ускладнили доставку продукту до торговельних мереж, за рахунок чого ціна за кілограм підвищилася в середньому на 1 грн.
“До кінця місяця прогнози погоди показують позначку близько нуля. Через це в листопаді гриби не подорожчають”, – говорить експерт.
На Київщині зараз грибні господарства продають гриби по 24 грн/кг. На них заробляють 75% вартості.
“За 20 років промислового вирощування грибів в Україні так і не з’явилися великі гравці на цьому ринку. Гриби вирощують декілька великих господарств, включаючи компанії з іноземним капіталом. Невеликі підприємства часто збивають ціну і не дозволяють їй зростати. Але господарства заклали врожай до Нового року. Розраховують на відпускну ціну 35 гривень. Це значить, що роздрібна ціна може піднятися до 50 гривень”, – говорить Дорошенко.
Експерти радять закупити м’ясо і яйця за місяць до свят.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас