Тимошенко відверто обманює українців: Гонтарева повідомила про інформаційну політичну кампанію проти НБУ (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко відверто обманює українців: Гонтарева повідомила про інформаційну політичну кампанію проти НБУ (відео)

Казна та Політика
6155
Голова НБУ каже, що вже понад місяць Національний банк України перебуває під спланованою політичною інформаційною атакою.
“Лідер політичної партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко, яка збирає вкладників збанкрутілих банків на мітинги, відверто обманює українців. Цифри та факти, якими вона послуговується у своїх виступах та агітматеріалах, не відповідають дійсності та не витримують ніякої критики”, – зазначає Гонтарева.
На її думку, до Юлії Тимошенко приєдналися декілька народних депутатів, які намагаються дестабілізувати економічну ситуацію, аби використати це у власних політичних цілях.
“Популістські гасла вигідні і для власників збанкрутілих банків. Їм Національний банк України завадив проводити схемні операції, виводити кошти з банків, продовжувати кредитувати депозитами вкладників виключно свій бізнес. І при цьому вони не хочуть повертати борги”, – каже Гонтарева.
Також Гонтарева зазначила, що Нацбанком і ФГВФО подано вже понад 3300 заяв про скоєння кримінальних злочинів на загальну суму 300 млрд гривень. Ці кошти, як зазначає Гонтарева, власники збанкрутілих банків вивели зі своїх фінустанов.
Голова НБУ впевнена, якщо виконати політичні обіцянки організаторів сьогоднішньої акції, то Україна повернеться у 90-ті роки. Знову запуститься друкарський станок.
“Так робили усі попередні представники влади. Тільки за прем’єрства Тимошенко Національний банк надав банкам більше ніж 84 млрд гривень рефінансування та на рекапіталізацію банків витратив близько 12 млрд гривень. Більша частина цих коштів вже виведена з банків їх власниками і вже ніколи не повернеться до нашої держави”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас