Назарбаєв з'явиться на купюрах в Казахстані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Назарбаєв з'явиться на купюрах в Казахстані

Валюта
483
У Казахстані з’явиться грошова купюра номіналом в 10 тисяч тенге із зображенням президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва, повідомляє прес-служба Нацбанку республіки.
«Нацбанк Казахстану до Дня першого президента 1 грудня 2016 року випускає в обіг пам’ятну банкноту, присвячену 25-річчю незалежності країни», – йдеться в повідомленні.
«Історія незалежності нерозривною лінією пов’язана з особистістю глави держави. Тому Нацбанк представляє ювілейну банкноту, присвячену 25-річчю незалежності Казахстану і відображає внесок президента в розвиток країни», – сказав глава Нацбанку Даніяр Акішев, слова якого наведені в прес-релізі.
Голова Нацбанку нагадав, що саме президент Назарбаєв визначив дизайн перших банкнот в 1993 році, коли поставала національна валюта Казахстану.
«Тема розміщення портретів на банкнотах не нова, більш того, це найбільш яскрава, звична і зрозуміла форма вираження ідей державності через розміщення зображення особистості, які зробили найзначніший внесок в життя країни», – сказав Акішев на конференції «25 років незалежності Казахстану: національна валюта» в понеділок в Астані.
«Упевнений, що банкнота із зображенням Назарбаєва по праву займе своє місце в цьому шерегу», – зазначив Акішев.
За словами голови Нацбанку, монети, присвячені 25-річчю незалежності Казахстану, і банкноти із зображенням президента Казахстану вийдуть обмеженим тиражем.
«Я впевнений, що з першого дня обігу вони стануть справжнім раритетом, безцінною реліквією, володіння якою стане предметом особливої гордості будь-якої людини в нашій країні», – запевнив Акішев.
15 листопада Казахстан відзначає День національної валюти.
Державне свято – День Першого Президента Казахстану відзначають в республіці 1 грудня.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас