Гонтарєва звинуватила Тимошенко у провокуванні стрімкого зростання цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарєва звинуватила Тимошенко у провокуванні стрімкого зростання цін

Кредит&Депозит
2687
Тимошенко збирає вкладників збанкрутілих банків на мітинги і відверто обманює українців, адже цифри і факти, які вона наводить під час своїх виступів, не відповідають дійсності, заявила глава Нацбанку Валерія Гонтарєва.
За її словами, до Тимошенко приєдналися декілька народних депутатів, які намагаються дестабілізувати економічну ситуацію, аби використати це у власних політичних цілях.
“Популістські гасла вигідні і для власників збанкрутілих банків. Їм Нацбанк завадив проводити схемні операції, виводити кошти з банків, продовжувати кредитувати депозитами вкладників виключно свій бізнес. І при цьому вони не хочуть повертати борги”, – йдеться у зверненні.
Гонтарева зазначає, що негативні наслідки емісії, яка пропонується політиками, відчують на собі десятки мільйонів українців.
“За сьогоднішніх умов це спровокує стрімке зростання цін на продукти та послуги, знецінення гривні, здорожчання імпортних товарів (у першу чергу медикаментів та палива). І вже ніхто з міжнародної спільноти не підтримає Україну та не допоможе нам”, – наголошує глава НБУ.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас