Україна знову опустилася в рейтингу свободи інтернету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна знову опустилася в рейтингу свободи інтернету

Казна та Політика
646
Україна опустилася на 38 місце в щорічному рейтингу свободи інтернету, складеному міжнародною правозахисною організацією Freedom House. Таким чином, Україна в цьому плані залишається “частково вільною”.
Організація зазначає, що в Україні не блокуються соцмережі та інформаційні додатки, однак є випадки обмеження доступу до інформації та арештів блогерів і активістів.
Зокрема, правозахисники зазначили, що ринок інтернету в Україні продовжує зростати, однак він у той же час страждає від важкої економічної ситуації, анексії Криму та кризи на сході, де, зокрема, відбулося пошкодження необхідної інфраструктури.
Крім того, додали в організації, на відміну від традиційних медіа, доступ до онлайн-контенту на підконтрольній українському уряду території не зазнав значного впливу окупації Росією Криму та її участі в війні на сході, але в той же час, десятки українських сайтів зазнали цензури на підконтрольному бойовикам Донбасі.
“Більше того, онлайн-дискусійні форуми і соцмережі продовжують зазнавати впливу “партизанських голосів” з обох боків, проплачених Росією коментарів та самоцензури, викликаної страхом”, – зазначили правозахисники.
Freedom House зазначила, що чиновники все частіше намагалися впливати на соцмережі зі спробами боротися з антиукраїнською риторикою, ув’язнювати користувачів за сепаратистські чи екстремістські висловлювання.Нагадаємо, нещодавно українець отримав 3 роки в’язниці за сепаратистські повідомлення в соцмережі «ВКонтакте».
Нагадаємо, в минулорічному рейтингу свободи інтернету Україна займала 37-е місце.
Таким чином, за минулий рік ситуація зі свободою інтернету незначно погіршилася. Але при цьому зберігається негативна тенденція, коли показник кожного наступного року стає гірше за рейтинг попереднього року.
Так, в 2014 році Україна займала 33-тє місце в рейтингу свободи інтернету. У 2012 і 2013 роках країна була на 27-му і 28-му місцях відповідно, утримуючи статус вільної країни.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас