Українським фармацевтам не вистачає спирту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українським фармацевтам не вистачає спирту

Світ
425
Вітчизняні фармацевти вимагають скасувати квоти на відвантаження для галузі етилового спирту.
Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України (ООРММП) звернулося до Міністерства охорони здоров’я України з проханням ініціювати скасування положення ст. 229 Податкового кодексу. Останнє передбачає щорічні квоти на спирт за нульовою ставкою для виробників лікарських засобів (в тому числі компонентів крові і вироблених з них препаратів), крім бальзамів та еліксирів. Пільгові обсяги встановлює уряд.
Але, за словами фармацевтів, ні ДФС, ні Мінфін не дотримуються визначених Кабміном квот, побоюючись, що це призведе до дефіциту спирту, а держава недоотримає податків. Адже на акцизах для виробників горілки скарбниця заробляє набагато більше, ніж відпускаючи сировину з нульовим акцизом для фармацевтів.
У ООРММП стверджують, що багато великих підприємств зараз відчувають дефіцит сировини. У збільшенні квот відмовили, зокрема, компаніям “Біофарма”, “Фітофарм” і ін.
“У підсумку лікарні не отримали вчасно украй необхідні їм ліки і препарати крові”, – йдеться в листі фармацевтів до МОЗ.
У профільній асоціації підкреслюють, що фармпідприємства країни споживають не більше ніж 3,5-4% від усього реалізованого для внутрішнього ринку спирту і збільшення квот навіть на 1-1,5% не вплине на загальний ринок.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас