Кредитування від МВФ залежить від проведення Україною структурних реформ - Fitch — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитування від МВФ залежить від проведення Україною структурних реформ - Fitch

Казна та Політика
397
Продовження співробітництва України з основними кредиторами, особливо з Міжнародним валютним фондом і отримання кредитів прямо залежить від впровадження в країні структурних реформ, йдеться в повідомленні міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings, розміщеному на сайті агентства.
“Подальше виділення коштів з боку МВФ та інших іноземних партнерів залежить від прогресу в структурних реформах і розвитку двосторонніх відносин, – йдеться в повідомленні. – Двостороннє та багатостороннє фінансування в сукупності із зростанням прямих іноземних інвестицій в країну дозволять збільшити обсяг держрезервів в середньому на 2,3 мільярда доларів в 2017-2018 роках”.
За даними Міжнародного валютного фонду, Україні до 2019 року знадобиться не менше 25 мільярдів доларів зовнішнього фінансування по лінії МВФ і міжнародної спільноти. На поточний момент основними джерелами вливань в економіку України є кредити міжнародних організацій – МВФ, ЄБРР, Світового банку, а також макрофінансову допомогу від урядів США, ЄС і Японії.
Найбільшою з фінансової точки зору є програма співпраці України з МВФ, затверджена в березні 2015 року. Вона розрахована на 4 роки, обсяг фінансування становить 17,5 мільярда доларів. Обсяг вже виділених Україні коштів за цією програмою становить 7,62 мільярда доларів.
У 2017 році Україна розраховує отримати за програмою 5,4 мільярда доларів. Однак в уряді очікують, що вже в 2017 році тенденція буде змінюватися, і головними джерелами фінансування стануть інвестиції – зовнішні і внутрішні – і зростання виробництва. Зокрема, глава Національного інвестиційного ради Борис Ложкін у жовтні поточного року повідомив, що вже до січня Україна сформує і представить портфель великих інвестпроектів на 20-30 мільярдів доларів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас