Відмова від клірингових операцій в євро коштуватиме Лондону 83 тис. робочих місць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відмова від клірингових операцій в євро коштуватиме Лондону 83 тис. робочих місць

Світ
330
Переведення номінованих в євро клірингових операцій з Лондона в континентальну Європу може призвести до втрати 83 тис. робочих місць у британській столиці протягом семи років, пише Financial Times з посиланням на звіт EY.
Робочі місця будуть втрачені в разі реалізації “жорсткого” сценарію виходу країни з ЄС (Brexit), за якого Великобританія втратить доступ до єдиного ринку ЄС. Раніше аналітики Лондонської фондової біржі (LSE) оцінили можливу втрату в 100 тис. робочих місць. Звіт EY був підготовлений на замовлення LSE.
За оцінками EY, до 2024 року роботу можуть втратити 31 тис. безпосередніх співробітників банків, 18 тис. осіб, зайнятих в сфері професійних юридичних та бухгалтерських послуг, 15 тис. співробітників компаній в галузі управління активами і майном, і ще 12 тис. працівників сфери ІТ.
Крім того, скорочення можуть мати “значний вплив на робочі місця і доходи”, призвівши до звільнення до 232 тис. осіб по всій Великобританії.
Банки в цілому воліють співпрацювати при проведенні клірингових операцій з невеликою кількістю фінкомпаній, оскільки це знижує витрати. Аналітична компанія Clarus Financial Technology вважає, що в разі фрагментування ринку додаткові витрати європейських банків складуть 77 млрд євро.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас