Підвищення "мінімалки" зменшить дефіцит Пенсійного фонду - міністр соцполітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення "мінімалки" зменшить дефіцит Пенсійного фонду - міністр соцполітики

Казна та Політика
1218
Підвищення мінімальної зарплати вдвічі – до 3200 грн – з 1 січня 2017 року, дозволить зменшити дефіцит Пенсійного фонду на 17 млрд грн, повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики з посиланням на главу відомства Андрія Реву.
 «Підвищення вдвічі мінімальної зарплати дозволить зменшити дефіцит Пенсійного фонду на 17 млрд гривень. А ті кошти, які повинні йти на дотацію фонду, будуть використовуватися для підвищення тарифних ставок у бюджетній сфері після зростання тарифної сітки», – цитує міністра прес-служба. Також міністр зазначив, що з 1 січня мінімальну зарплату відв’яжуть від прожиткового мінімуму. Це, на думку Реви, має мотивувати безробітних до пошуків офіційної роботи навіть з мінімальною зарплатою 3200 грн, замість того, щоб стояти на обліку в центрі зайнятості і отримувати допомогу в 1600 грн.
Кабінет міністрів України 9 листопада подав на розгляд Верховної Ради проект державного бюджету на 2017 рік до другого читання. Проект передбачає підвищення з 1 січня мінімальної заробітної плати вдвічі – до 3200 грн. на ці цілі передбачені додаткові видатки в обсязі близько 28,3 млрд грн, що дозволить забезпечити виплату підвищеної заробітної плати працівникам бюджетної сфери.
До рішення уряду про підняття мінімальної зарплати в Пенсійному фонді повідомляли, що дотація з державного бюджету фонду в 2017 році запланована на рівні 156 млрд грн при загальному бюджеті фонду 285 млрд грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас