Скільки витрачають грошей в інтернеті у "чорну п'ятницю" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки витрачають грошей в інтернеті у "чорну п'ятницю"

Особисті фінанси
1564
Середній чек покупки в інтернеті – півтисячі гривень. У день розпродажів українці купують у 2-3 рази більше. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів Віктор Кириченко, керівник онлайн-маркету Bigl.ua.
“Середній чек замовлення на Bigl.ua знизився із 553 грн у вересні до 489 грн у жовтні. Ми це пов’язуємо зі зростанням кількості продавців на майданчику. За досвідом розпродажів, у середньому нові покупці купують у 2-3 рази більше товарів, ніж у звичайну п’ятницю. Витрачають значно більше”, – говорить Кириченко.
Раніше в інтернеті найбільше купували техніку й електроніку. За кілька років попит змінився. Зараз безумовний фаворит – одяг і взуття.
“На них роблять найбільші знижки. У середньому – до 50%. Інтернет-магазини активно розпродають техніку та електроніку. На це знижки рідко перевищують 20%. У жовтні на рівні з одягом і взуттям користувалися попитом дисплеї, сенсорні екрани, акумулятори та чохли для телефонів, захисні плівки для портативних пристроїв, процесори та модулі пам’яті”, – коментує Віктор Кириченко.
Інтернет-магазини ідуть на розпродажі, щоб залучити нових клієнтів.
“Для продавців це також можливість позбутись залишків товарів, на які зараз “не сезон”. Знижки впливають і на лояльність постійних покупців”, – пояснює експерт.
Щоб уникнути сумнівних покупок, українцям радять обирати доставку кур’єром з післяплатою чи доставку на поштове відділення і накладений платіж. Варто уникати перерахування коштів на особисту картку продавця. Усі питання про замовлення, оплату і доставку треба вирішувати тільки у повідомленнях на майданчику.
У Китаї стартували масові розпродажі на честь китайського Дня холостяка, або “чорної п’ятниці”. У цей день Alibaba влаштовує масові розпродажі. Укрпошта запустила партнерську кампанію з безкоштовної доставки замовлень.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас