У парламенті Британії ініціюють другий референдум щодо членства в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У парламенті Британії ініціюють другий референдум щодо членства в ЄС

Світ
1036
Понад 80 депутатів британського парламенту мають намір ініціювати голосування в Палаті громад з питання проведення другого референдуму щодо членства Об’єднаного Королівства в Європейському Союзі, що передбачає схвалення виборцями умов припинення членства в євроспільноті (Brexit).
Зазначено, що автором ідеї виступає лідер партії Ліберальні демократи Тім Фаррон, якого, крім однопартійців, підтримали також депутати від Шотландської національної партії і лейбористи.
“Ми закладаємо в якості умови проведення альтернативного голосування з питання виходу з ЄС. Ми проголосуємо за Статтю 50 (застосування якої запускає механізм виходу держави-члена ЄС), якщо суспільство підтримає угоду з Брюсселем).
Буде два варіанти: або ви приймаєте цю угоду, або голосуєте за збереження членства”, – сказало газеті джерело в таборі ліберальних демократів.
Нагадаємо, Високий суд Лондона 3 листопада виніс рішення, згідно з яким Стаття 50 Лісабонського договору не може бути застосована без схвалення парламенту країни.
Уряд Великобританії заявив про подачу апеляції на це рішення, чотириденний процес оскарження якого розпочнеться 5 грудня. На референдумі, що відбувся 23 червня, 51,9% британців проголосували за вихід країни з ЄС, виступили проти 48,1%.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас