Новий нейроінтерфейс допомагає ставити на ноги паралізованих (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий нейроінтерфейс допомагає ставити на ноги паралізованих (відео)

Технології&Авто
1345
Китайські, європейські та американські вчені на базі Швейцарської вищої технічної школи Цюріха спільно розробили бездротовий нейроінтерфейс, який допомагає повністю відновити рухові функції паралізованих кінцівок після травми хребта.
Дослідники проводили випробування нейроінтерфейсу на двох мавпах виду Rhesus, у яких були повністю паралізовані задні ноги. Одна з мавп змогла повністю відновити свою здатність ходити лише через шість днів після пошкодження хребта, а в іншої пішло на це два тижні, повідомляє видання Quartz. До цього вчені також провели успішні випробування на мишах.
Сам нейроінтерфейс є мініатюрним ланцюжком електродів, які прикріплюються до рухових нервів хребта і злегка виступають в районі голови.
Пристрій відновлює порушений зв’язок між нейронами головного мозку, що відповідають за рух, і руховими нервами, причому все це відбувається без використання будь-яких проводів.
Важливо розуміти, що при пошкодженні хребта не порушується робота ні рухових нервів, які реалізують сигнали, отримані з мозку, ні рухової мозкової кори, яка ці сигнали ініціює. Порушується тільки робота каналу, який їх передає.
Наприклад, якщо здорова людина без будь-яких пошкоджень хребта хоче взяти яблуко з кошика з фруктами, то відповідний сигнал посилається з мозку до рухових нервів в потрібній кінцівці, і задумане успішно реалізується. У разі отримання будь-яких травм, нервова система перестає нормально функціонувати і не може передавати нейронні сигнали.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас