В Україні посилять покарання за злом карткових рахунків та електронних гаманців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні посилять покарання за злом карткових рахунків та електронних гаманців

Кримінал
674
Нацбанк і депутати розширюють в Україні доступ до використання платіжних карток та електронних грошей. Законопроектом №5361 з регулювання грошових переказів, розробленим банківським регулятором з парламентаріями та платіжними організаціями, передбачається упорядкувати діяльність небанківських фінустанов на ринку платіжних послуг, вдосконалити регулювання платіжних систем та порядок нагляду НБУ (оверсайту платіжних систем). Документ надійшов на розгляд у Верховну Раду.
У частині дозвільних новацій автори документа пропонують встановити однакові для всіх підходи при запуску платіжного бізнесу — для резидентів і нерезидентів. А ще:
створити умови для виходу міжнародних провайдерів інтернет-розрахунків на платіжний ринок України;
надати небанківським фінансовим установам, з ліцензією на перекази без відкриття рахунків, право випускати електронні гроші і мати комерційних агентів;
дозволити українським банкам відкривати рахунки юридичним особам-нерезидентам;
дозволити резидентам України використовувати електронні гроші, випущені нерезидентами, щоб здійснювати перекази і розрахунки за товари (роботи, послуги) через інтернет.
Центральні органи виконавчої влади, які реалізують державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, зможуть відкривати поточні рахунки в гривні фізособам, які отримують виплати з держбюджету.
“Законопроект актуальний, особливо з урахуванням швидкості розвитку платіжних систем і активного користування цими послугами громадян. Серед них фрілансери, які пропонують свої роботи за кордоном через інтернет. А це фотографи, ілюстратори, дизайнери, перекладачі, фахівці у сфері IT-індустрії”, — зазначив нардеп і один з авторів законопроекту Руслан Демчак.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас