У Мінсоцполітики розповіли, куди піде зекономлена частина субсидії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінсоцполітики розповіли, куди піде зекономлена частина субсидії

Казна та Політика
1638
Постачальники послуг зобов’язані враховувати економію автоматично без звернення споживача. Сума економії вказується в платіжці як переплата (з мінусом) і зменшує платіж наступного періоду.
Зекономлена домогосподарствами у зв‘язку з низьким споживанням частина субсидії, яку держава призначила громадянам для оплати комунальних послуг у розмірі соціальних нормативів, автоматично покриватиме вартість комунальних послуг у наступні місяці, повідомила прес-служба Мінсоцполітики.
«Якщо сім’я використала менше, ніж встановлено соціальним нормативом, в наступному місяці вона має право на те, щоб зекономлені кошти були зараховані в рахунок наступних платежів, у тому числі обов’язкової плати за комуналку», – вказується в повідомленні.
При цьому наголошується, що постачальники послуг зобов’язані враховувати економію автоматично без звернення споживача. Сума економії вказується в платіжці як переплата (з мінусом) і зменшує платіж наступного періоду. «Сума зекономленої субсидії не впливає на розрахунок розміру обов’язкової плати за комунальні послуги.
Він визначається виходячи із сукупного доходу сім’ї й інформації про тарифи від постачальників послуг і не змінюється впродовж періоду отримання субсидії», – йдеться в повідомленні.
За словами віце-прем’єр-міністра Павла Розенка, отримувачі субсидій, які заощадять енергоресурси, за підсумками вже цього опалювального сезону отримають на зекономлену суму кошти для реалізації заходів з енергоефективності.
Таким чином уряд планує стимулювати одержувачів субсидії до більш економного використання енергоресурсів. Монетизація зекономленої субсидії повинна заохотити людей економити і за підсумками опалювального сезону отримати фінансовий ресурс, щоб потім вкласти його в енергозбереження і в наступному сезоні заощадити ще більше коштів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас