Стало відомо, коли запустять перший український телеком-супутник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли запустять перший український телеком-супутник

Технології&Авто
468
Перший український телекомунікаційний супутник “Либідь” збираються вивести на орбіту вже в наступному році.
Цю інформацію опосередковано підтвердили в Державному космічному агентстві України.
За інформацією видання, український супутник запустять з “Байконура” за допомогою ракети-носія “Зеніт-2SБ” і розгінного блоку “Фрегат-СБ”. Підрядник проекту – канадська компанія MDA, субпідрядник – “Інформаційні супутникові системи”.
Договір про запуск супутника був підписаний з канадцями ще в 2009 році, але через низку причин запуск супутника весь час переносили. Зокрема – через анексію Криму Росією.
Як повідомили в ДКАУ, на даний момент супутник “Либідь” повністю зібраний, пройшов всі випробування, перебуває в режимі зберігання на території красноярського ТОВ “Інформаційні супутникові системи” і готовий до відправки на космодром.
“Зараз ДКА вживає заходів щодо забезпечення запуску космічного апарату “Либідь” у 2017 році”, – повідомили в агентстві.
Через анексію Криму Україна втратила наземний комплекс управління супутником, побудований поблизу Євпаторії. Це затримало виконання робіт за проектом і збільшило його вартість.
ДП “Укркосмос” самостійно побудувало наземний комплекс до кінця 2014 року за власні кошти (близько 1 млн доларів). Вивезти обладнання з Криму неможна, тому наземну станцію управління орендували у італійської компанії Telespazio.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас