НБУ визнав причетність до реформи електронних грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ визнав причетність до реформи електронних грошей

Фінтех і Картки
795
Національний банк визнав, що депутатський законопроект № 5361 від 04.11.2016 щодо регулювання переказу коштів є результатом спільної роботи народних депутатів, НБУ і учасників платіжного ринку.
“Необхідність законодавчих змін у сфері платіжних систем обумовлена потребою в імплементації норм європейського права та стрімким розвитком платіжного ринку як в Україні, так і в світі”, – сказав директор департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Сергій Шацький.
Цей законопроект встановлює однакові підходи для початку діяльності в Україні учасників платіжних систем (як резидентів, так і нерезидентів) і створює умови для виходу міжнародних провайдерів інтернет-розрахунків на платіжний ринок України. Він дозволить упорядкувати діяльність небанківських фінансових установ на ринку платіжних послуг, зокрема, надасть їм право здійснювати випуск електронних грошей і мати комерційних агентів.
Буде вдосконалено регулювання платіжних систем і порядок здійснення оверсайту платіжної інфраструктури. Банкам дозволять відкривати рахунки юридичним особам-нерезидентам, а резидентам України – використовувати електронні гроші, випущені нерезидентами, для здійснення переказів і розрахунків за товари (роботи, послуги) в Інтернет.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас