Мінекономіки ініціює зниження з 75% до 50% відрахувань до держбюджету від держпідприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки ініціює зниження з 75% до 50% відрахувань до держбюджету від держпідприємств

Казна та Політика
272
Міністерство економічного розвитку і торгівлі ініціює зниження з 75% до 50% відрахувань до держбюджету від прибутку державних підприємств і встановити на рівні 30% від прибутку державної енергогенеруючої компанії “Укргідроенерго” та Державного Ощадного банку.
Про це йдеться в проекті постанови уряду, опублікованому на сайті міністерства.
Згідно з пояснювальною запискою, в 2016 держпідприємства направили до держбюджету 2,7 млрд гривень, а в 2017 очікується, що до держбюджету буде направлено 8,5 млрд гривень дивідендів держпідприємств.
У пояснювальній записці говориться, що з метою запобігання значного зростання тарифів на електричну енергію, пропонується визначити базовий норматив в розмірі 30% для “Укргідроенерго”.
Також, з огляду на те, що 30% – максимальний рівень ставки виплати дивідендів “Ощадбанку”, передбачений договорами щодо залучення коштів на зовнішніх ринках капіталу на загальну суму 1,2 млрд доларів, пропонується визначити базовий норматив в розмірі 30 відсотків для зазначеного банку.
У січні Кабмін підвищив норму відрахувань частки прибутку державними унітарними підприємствами до державного бюджету до 75%.
При цьому раніше норма відрахування прибутку становила від 15% до 30%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас