Гройсман радить фармбізнесу не грати в дефіцит ліків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман радить фармбізнесу не грати в дефіцит ліків

Казна та Політика
608
Уряд жорстко реагуватиме на спроби штучного створення дефіциту на ліки від серцево-судинних захворювань, цукрового діабету 2 типу та бронхіальної астми, на які встановлена система референтного ціноутворення з 1 січня.
Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду, повідомляє прес-служба КМУ.
“Я хочу ще раз звернутися чітко до представників фармбізнесу, посередників на фармацевтичному ринку і попередити: якщо ви будете думати про те, що ви можете не виконувати рішення уряду, якщо ви думаєте про те, що ви зможете і далі залишати вдвічі дорожчими ліки в Україні, як це було раніше, я попереджаю, що уряд, Держлікслужба, всі інші служби будуть дуже жорстко реагувати на такі дії з боку представників фармацевтичної галузі. Не ображайтеся”, – підкреслив прем’єр-міністр.
Гройсман зазначив, що прийняті урядом рішення про впровадження системи референтного ціноутворення та реімбурсації ліків за трьома категоріями дозволять удвічі знизити ціни на ліки від певних захворювань.
Прем’єр-міністр нагадав, що одразу після свого формування уряд заявив, що наводитиме порядок на ринку ліків, і отримав шалений опір, який триває.
Так, він висловив переконання, що після встановлення системи референтного ціноутворення на три категорії, деякі фармацевтичні представники будуть штучно обмежувати доступ до ліків на ринку.
“Ми знайдемо рішення, ми підтримаємо тих, хто потребуватиме. Але я ще раз підкреслюю: якщо хтось буде грати з українським суспільством дефіцит ліків, я не буду ганятися за всіма – я знайду одного великого і зроблю так, щоб він відчув, що не поважати українських громадян не можна. Для цього у нас є дуже багато різних інструментів”, – підкреслив прем’єр-міністр.
У цьому контексті Гройсман закликав усіх добросовісних представників фармацевтичного ринку підготуватися до набрання чинності системи референтного ціноутворення з 1 січня знизити ціни на ліки та забезпечити доступ до них в мережах країни.
“Два місяці – підготуйтеся, забезпечте якісне ціноутворення, забезпечте людей ліками, працюйте і заробляйте. Ми це будемо всіляко вітати. А ті, хто хоче грабувати, нам з вами не по дорозі”, – підкреслив глава уряду.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас