Від перемоги Трампа на виборах в США ринки не оговтаються ніколи - економіст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від перемоги Трампа на виборах в США ринки не оговтаються ніколи - економіст

Світ
3334
Перемога Дональда Трампа на виборах президента в США є катастрофою, впевнений лауреат Нобелівської премії з економіки Пол Кругман. Таку думку він висловив у своїй колонці на сайті видання The New York Times.
“Схоже, що президентом буде Дональд Трамп, і ринки падають. Коли вони зможуть відновитися?.. Якщо питання в тому, коли відновляться ринки, моя перша відповідь – ніколи”, – написав Кругман.
Як зазначив американський економіст, “катастрофа для Америки і всього світу” має настільки багато аспектів, що економічні наслідки не є першими в його списку побоювань.
“За будь-яких обставин, обрання безвідповідальної, неосвіченої людини, яка приймає поради від всіх неправильних людей, на чолі нації з найважливішою в світі економікою – це дуже погана новина”, – заявив Кругман.
При цьому, як підкреслив економіст, становище погіршується тим, що велика частина світової економіки все ще досить крихка через вісім років після великої фінансової кризи.
За його словами, в США створювалися додаткові робочі місця в досить хорошому темпі, але це пов’язано, як вважає Кругман, з вкрай низькою ставкою рефінансування.
“Але що якщо станеться щось погане, і економіка потребуватиме імпульсу? ФРС і його колеги за кордоном в основному мають дуже маленький зазор для подальшого зниження ставок, і тому у нас дуже мало можливостей для реакції на несприятливі події”, – зазначив Кругман.
Американській економіст заявив, що за нинішніх умов у Федеральної резервної системи США “немає шансів” на ефективну бюджетну підтримку. У зв’язку з цим Кругман прогнозує, що близька “глобальна рецесія, якій не видно кінця”.
“В економіці сталася страшна річ”, – резюмував Нобелівський лауреат.
Тим часом світові ринки зазнали шок на тлі перемоги Дональда Трампа. У багатьох розвинених країнах відзначається падіння фондових індексів.
При цьому ціни на еталонні марки нафти також помітно знизилися на тлі результатів виборів у США. Аналітики раніше попереджали, що економіка США може постраждати в разі перемоги Трампа, і попит на нафту може впасти.
За матеріалами:
The New York Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас