Стало відомо, коли НБУ завершить впровадження BankID — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли НБУ завершить впровадження BankID

Фінтех і Картки
611
Національний банк України завершить другий етап реалізації проекту BankID в 2018 році. Про це повідомив керівник проектів та програм управління стратегії та реформування банківського сектора НБУ Валерій Майборода.
Майборода нагадав, що до проекту вже приєдналися банки – Ощадбанк, Перший український міжнародний банк, Укрсоцбанк – і портали з надання адміністративних послуг – портал Міністерства юстиції, Єдиний державний портал адміністративних послуг, портал iGov (розроблений ПриватБанком) і офіційний портал жителів Львова.
Заявки на приєднання подали ОТП Банк, Альфа-банк, УкрСиббанк, Радабанк і банк «Восток».
Система BankID дозволить українцям користуватися адміністративними послугами онлайн. Щоб отримати довідку або подати документи на оформлення паспорта, не потрібно буде йти в відповідну інстанцію. Досить пройти онлайн-ідентифікацію за допомогою пароля до інтернет-банкінгу і скористатися необхідним державним сервісом.
Раніше повідомлялося про те, що НБУ узаконив BankID. Національний банк затвердив порядок роботи BankID. У постанові №378 від 30 серпня 2016 прописані умови та механізм підключення банків до системи електронної ідентифікації громадян, створення якої ініціювали в НБУ. Також в документі позначена структура BankID і врегульовано порядок взаємодії банків з системою та суб’єктами надання адміністративних послуг.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас