Платіжні системи СНД об'єднаються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Платіжні системи СНД об'єднаються

Фінтех і Картки
765
На цьому тижні в Єревані відбулася зустріч представників центробанків і платіжних систем СНД. За підсумками заходу було прийнято рішення про створення єдиного платіжного простору в регіоні.
Це дозволить власникам національних платіжних карт країн СНД вільно виконувати всі звичні операції – знімати готівку, оплачувати покупки та послуги і т.п. – в банкоматах і терміналах країн-учасниць Робочої зустрічі.
У Робочій зустрічі «Перспективи інтеграції платіжного простору» взяли участь представники Республіки Вірменії, Республіки Казахстан, Киргизької Республіки, Російської Федерації, Республіки Білорусь, Республіки Таджикистан.
Глави платіжних систем «ArCa» (Вірменія) і «Мир» (Росія) представили проект інтеграції платіжних інфраструктур. Будуть розроблені єдині правила і тарифи, розрахунки будуть вестися в національних валютах, а також розшириться інфраструктура прийому карт.
Відповідно до Дорожньої карти, до середини 2017 року планується завершити технічну інтеграцію і забезпечити прийом карт платіжних систем «Мир» і «ArCa» в інфраструктурах їх учасників.
За підсумками насиченої дводенної роботи всіх учасників Робочої зустрічі була прийнята Резолюція про актуальність об’єднання платіжних інфраструктур з використанням єдиних технологічних і фінансових засад з метою максимально ефективного розвитку національних платіжних систем і формування загального платіжного простору.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас