Туреччина може втратити шанси на вступ до ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина може втратити шанси на вступ до ЄС

Світ
537
Погіршення ситуації з правами людини в Туреччині та порушення демократичних стандартів можуть різко скоротити шанси Туреччини на вступ до ЄС, попередили в Євросоюзі.
У Брюсселі виступили з критикою внутрішньої політики президента країни Реджепа Тайіпа Ердогана, вказавши на регулярні порушення прав і свобод громадян, що посилилися після невдалої спроби державного перевороту влітку цього року.
“Настав час для Анкари повідомити нам, чого вона хоче насправді. Це тест на довіру”, – заявив єврокомісар з питань розширення і політики добросусідства Йоханнес Хан.
За його словами, у ЄС є серйозні сумніви в кандидатурі Туреччини на членство в союзі, що посилилися після хвилі судів і арештів, що прокотилися по країні після липневих подій.
“Туреччина як країна-кандидат в члени Євросоюзу повинна відповідати найвищим його стандартам і тут не може бути компромісів. У доповіді цього року про ситуацію в Туреччині ми відзначили, що Туреччина відкотилася назад в питаннях дотримання фундаментальних прав і дотримання законів”, – повідомив Хан, виступаючи на слуханнях в європарламенті в Брюсселі.
У той же час в доповіді про ситуацію в Туреччині, підготовленій ЄС, високо оцінені зусилля країни щодо скорочення кількості мігрантів, які намагаються дістатися до грецьких островів.
Туреччина вперше подала заявку на членство в ЄС в 1987 році, коли ще існував попередник Євросоюзу – Європейська економічна спільнота.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас