Як змінилися ціни на вторинне житло Києва в жовтні (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як змінилися ціни на вторинне житло Києва в жовтні (інфографіка)

Нерухомість
2924
Внаслідок триваючих стагнаційних процесів медіанна ціна житла на вторинному ринку Києва в жовтні в доларовому еквіваленті знизилася. Висока інфляція і вкрай обмежений платоспроможний попит продовжать свій тиск на основні індикатори ринку нерухомості країни.
Такими є результати дослідження ринку житлової нерухомості Києва за жовтень 2016 року, яке провели аналітики порталу пошуку нерухомості Address.ua.
Так, в жовтні медіанна ціна пропозиції квартир на вторинному ринку Києва, представлених в базі даних порталу Address.ua, склала 1 196 дол. США/кв.м, що на 1,3% нижче за значення в вересні. Даний показник в категоріях 1- і 2-кімнатних квартир знизився на 1,1% до 1 110 і 1 216 дол. США/кв.м відповідно. Трикімнатні квартири подешевшали найістотніше, на 1,5% – до 1 152 дол. США/кв.м. Медіанна ціна 4-х і більше кімнатних квартир просіла на 0,7%, до 1 677 дол. США/кв.м.
Як змінилися ціни на вторинне житло Києва в жовтні (інфографіка)
За попередні 12 місяців ціна пропозиції квартир в доларовому еквіваленті, представлених в базі даних порталу Address.ua опустилася на 12%, а з початку 2014 р. падіння перевищило 33%.
Як змінилися ціни на вторинне житло Києва в жовтні (інфографіка)
У жовтні попит на житло в найнижчій ціновій категорії, до 30 000 дол. США, залишався найвищим – 47% від загальної кількості запитів до бази даних порталу. На другому місці – квартири в діапазоні 50 000 – 70 000, з часткою запитів 31%. Попит на житло з ціною від 70 000 дол. США залишається невисоким – 11% запитів до бази даних порталу.
Як змінилися ціни на вторинне житло Києва в жовтні (інфографіка)
Попит на однокімнатні квартири в жовтні 2016 р. був найвищим в порівнянні з іншими групами житла і склав 44%. 32% запитів користувачів порталу Address.ua були зосереджені в категорії 2-кімнатних, трикімнатними квартирами в минулому місяці цікавилися 23% користувачів, які шукають нерухомість для купівлі.
У наступні місяці фахівці порталу прогнозують прискорення динаміки цінової корекції, як внаслідок традиційно низької активності покупців в зимовий період року, так і пропозиції привабливих умов і проведення різних програм стимулювання попиту під час новорічних свят гравцями первинного ринку нерухомості. Внаслідок зростання вартості комунальних тарифів обсяг квартир, пропонованих до продажу, може збільшитися, що спричинить неминуче подальше зниження цін.
За матеріалами:
address.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас