Іран нарощує обсяги видобутку нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран нарощує обсяги видобутку нафти

Енергетика
321
Іран планує до 2020 року наростити видобуток нафти до 5,7 мільйона барелів на добу, повідомив заступник міністра нафти з міжнародних питань і комерції Ірану Амір Замані Нійя, виступаючи на нафтогазовій конференції.
“Видобуток нафти досягне 5,7 мільйона барелів на добу”, – сказав заступник міністра, говорячи про плани Ірану щодо розвитку нафтової галузі до 2020 року.
В кінці вересня ОПЕК на неформальній зустрічі в Алжирі погодила обмеження видобутку в діапазоні 32,5-33 мільйона барелів нафти на добу, проте за конкретними лімітами для кожної з країн організації поки домовленостей немає. Остаточне рішення має бути прийнято на офіційній зустрічі ОПЕК 30 квітня в Відні.
В середині жовтня міністр нафти Ірану Біжан Зангане заявив, що розраховує, що ОПЕК домовиться про замороження видобутку нафти в листопаді. Раніше виконавчий директор Національної іранської нафтової компанії (NIOC) Алі Кардор вже заявляв, що Іран досяг рівня видобутку нафти в 4 мільйони барелів на день. Таким чином, країна досягла досанкційного рівня видобутку “чорного золота”, який становив трохи більше 4 мільйонів барелів на добу.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас