Баба-яга на годину. Скільки і ким можна заробити на Новий рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баба-яга на годину. Скільки і ким можна заробити на Новий рік

Особисті фінанси
303
Цього року український ринок праці почав готуватися до новорічних свят вже з кінця жовтня. Крім класичних вакансій казкових персонажів для дітей, щосили набирають промоутерів, рекламістів, продавців і вантажників в магазини і на ярмарки, а також артистів.
Найбільш бажані вакансії – в теплі
Діди Морози та Снігуроньки – тільки верхівка новорічного заробітчанського айсберга. Насправді, до свят з’являється і маса інших вакансій в різних галузях. Як розповів директор з розвитку Work.ua Сергій Марченко, особливо активно на цей період компанії посилюють напрямок торгівлі, маркетингу та поліграфії. Адже не секрет, що новорічні розпродажі можуть генерувати піврічну виручку, тому роботодавці наймають тимчасовий персонал, щоб витримати пікові навантаження попиту.
Якщо взяти, наприклад, поліграфію, то в рази зростає попит на подарункові упаковки, листівки і флаєри з інформацією про акції, святкове оформлення вітрин. У торгових мережах наймають додаткових вантажників, продавців в торгові зали, касирів.
«В середньому за святковий період можна заробити 5-7 тис. грн. А якщо це вакансія в продажах, де крім ставки є ще й відсоток, то отримати можна ще більше, адже люди в свята налаштовані купувати. Найбажанішими, звичайно ж, є сезонні вакансії на кшталт промоутерів в магазинах – крім того, що платять непогані гроші, працівникові ще й не потрібно мерзнути на вулиці», – пояснила hr-експерт сайту rabota.ua Тетяна Пашкіна.
На кого попит
Багато роботи під ялинку традиційно буде у музикантів. «Ми порівняли кількість вакансій в грудні минулого року з листопадовими показниками. Найбільше місць, 11,2 тисячі, пропонувалося в продажах. Удвічі зросла кількість пропозицій в поліграфії. Але безсумнівним лідером виявився розділ «Культура, музика, шоу-бізнес». Якщо в середньому в грудні 2015-го в порівнянні з листопадом кількість вакансій збільшилася на 2,4%, то шоу-бізнес виріс на 11%, що дуже багато для місячної динаміки і майже в п’ять разів перевищує середньоринкове значення», – говорить Марченко.
Є чимало пропозицій на період зимових свят для офіціантів. Оплата в середньому від 3 до 8 тис. грн. Якщо ж говорити про заробіток головних новорічних персонажів (Дід Мороз, Снігуронька, Сніговик, святий Миколай, клоуни, Баба-яга тощо), то роботодавці найчастіше не вказують сум в оголошеннях, а домовляються з кожним кандидатом окремо.
Більша частина вакансій – з погодинною оплатою. Її рівень залежить від компанії, яка замовляє свято, і розцінок самого артиста. Наприклад, студентам творчих вузів пропонують працювати в Києві в дитсадках і на домашніх замовленнях по 150 грн за 30 хвилин. На день обіцяють чотири-шість виступів. А у Львові шукають анімаційну команду для забезпечення роботи казкової резиденції святого Миколая в Карпатах. Йому обіцяють зарплату в 6 тис. грн на місяць, його помічникові – на тисячу менше.
Денис Вергун
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас